Äventyrare 12–14 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Terminsplanering

Vi träffas söndagar 17.30-19.30 i scoutstugan, om inget annat anges
Under året kommer vi ta ett sleep outdoormärke. Vi kommer att sova ute en natt/månad. Dessa datum träffas vi kl. 19.00 och avslutar dagen efter kl. 10.00. Scouterna ska vara nyätna när de kommer och ha med sig utrustning för att sova ute samt kvällsfika och frukost. Mer info kommer på föräldramötet 22/9.

22/9 Surra vindskydd samt övar på uppsättning av Fidovindskydd

27-28/9 Sleep outdoor 1 av 12

27-29/9 Alnöfejden för de som är intresserade. Ingen ledare deltar.

6/10 Planera trerätters middag

12-13/10Hajk tillsammans med Umeå/Teg. Sleep outdoor 2 av 12. Se separat mail för mer info

27/10Eldutmaning

3/11 Kl. 15.30 samling för att iordningställa maten. 17.30 bjuda föräldrar och syskon på trerättersmiddag.

8-9/11 Sleep outdoor 3 av 12

17/11 Stadsorientering. Samling på Torget. Tid bestäms senare.

24/11 Kårgemensamt lägerbål och märkesutdelning

1/12 Kårgemensam julavslutning. Tid och plats meddelas senare

6-7/12 Sleep outdoor 4 av 12

Ledare på avdelningen Äventyrare

Maria Eriksson

Man kan göra som äventyrarscouterna Piraterna och bestiga Kebnekaise!