Spårare 8–9 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Det är viktigt att scouten bär kläder som passar vädret och aktiviteten samt att varje gång ha med vattenflaska, dryckeskåsa  och sittunderlag,  i en liten ryggsäck.
Kom ihåg att ta med pannlampa eller ficklampa när det är mörkt.
Vi träffas söndagar 16.00 – 17.30 vid scoutstugan Hartassen på Vitberget om inget annat anges.

 

 

 

Terminsplanering

1/9 Uppstart på Hartassen 16.00 till 18.00

8/9 Uppstart för nya scouter 16.00 till 18.00. Du som har varit med tidigare har en uppgift under mötet.

22/9 Tema Tända

29/9 Inget Scoutmöte

6/10 Hitta Vilse

13/10 Vandring i närområdet

20/10 Samarbete/Lekar

27/10 Naturkonst

3/11 Novemberlov inget möte

10/11 Stjärnor

17/11 Reflexer

24/11 Kårgemensamt lägerbål med märkesutdelning

1/12 Kårgemensam julavslutning mer info kommer

Ledare på avdelningen Spårare

David Holmlund

Niklas Munck

Ledare