Spårare 8–9 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

CORONAINFORMATION: Vi utvärderar löpande myndigheternas riktlinjer. Fortsätter tillsvidare med veckomötena utomhus. Självklart skall både ledare och barn stanna hemma vid sjukdomssymptom.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Det är viktigt att scouten bär kläder som passar vädret och aktiviteten samt att varje gång ha med vattenflaska, dryckeskåsa  och sittunderlag,  i en liten ryggsäck.
Kom ihåg att ta med pannlampa eller ficklampa när det är mörkt.
Vi träffas söndagar 16.00 – 17.30 vid scoutstugan Hartassen på Vitberget om inget annat anges.

Terminsplanering

9/2 Terminsstart i scoutstugan Hartassen 16.00 till 17.30

16/2 Scoutstugan, bygga/skulptera i snö. Ta med spade/annat verktyg om ni vill!

22/2  OBS Lördag! Tefatscupen i Erikslidsbacken kl 10.00-12.00, familjeaktivitet, medtag eget fika och något att åka på.

23/2 Inget Scoutmöte

1/3 Inget Scoutmöte

8/3 Skridskor, preliminärt vid Sjungande Dalen, ta med skridskor, hjälm och gärna isdubbar om ni har en uppsättning!

15/3 Scoutstugan; knyta, surra, binda mm.

22/3 Scoutstugan, skidtur på Vitberget. Ta med skidor, ryggsäck med vattenflaska och sittunderlag. Den som vill får ta med matsäck. Vi startar vid stugan och slutar i stugans närhet.

29/3 Scoutstugan, tälja, bygga.

5/4 Scoutstugan, vi lär oss om allemansrätten genom frågesport med utplacerade frågor vid hinderbanan

12/4 Inget Scoutmöte

19/4 Inget Scoutmöte

23/4 St Georgfirande med kåren, inställt pga Corona. Istället kör vi en träff  bara barn/ledare från spårarna. Vi tar en promenad, gör eld och pratar och berättar om St George mm. Man får ta med fika om man vill. Vi träffas vid parkeringen kl 18.30 och håller på till ca 19.30.

26/4 Inget scoutmöte

3/5 Inget scoutmöte

10/5 Möte

17/5 Silvertävlingarna i Umeå, Inställt pga  Corona.

24/5 Inget scoutmöte.

31/5 Möte

6-7/6 Kårhajk och avslutning vid Bjuröklubb, 5/6 kl. 20.00 start för de äldsta scouterna, övriga 6/7 kl. 13.00 – 7/6 kl. 11.00, mer info kommer. Kan komma att ändras pga Corona.

Ledare på avdelningen Spårare