Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Det är viktigt att scouten bär kläder som passar vädret och aktiviteten samt att varje gång ha med vattenflaska, dryckeskåsa  och sittunderlag, gärna i en liten ryggsäck.

Kom ihåg att ta med pannlampa eller ficklampa nu då det mörknar på kvällen.
Vi träffas söndagar 16.00 – 17.30 vid scoutstugan Hartassen på Vitberget om inget annat anges.

Terminsplanering

1/9 Uppstart på Hartassen 16.00 till 18.00

8/9 Uppstart för nya scouter 16.00 till 18.00. Du som har varit med tidigare har en uppgift under mötet.

22/9 Tema Eld

28-29/9 UPPTÄCKARHAJK med tema FOLKTRO Mer info i länkarna nedan:

Hajk Folktro
Packlista