Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

CORONAINFORMATION: Vi utvärderar löpande myndigheternas riktlinjer. Fortsätter tillsvidare med veckomötena utomhus. Självklart skall både ledare och barn stanna hemma vid sjukdomssymptom.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Det är viktigt att scouten bär kläder som passar vädret och aktiviteten samt att varje gång ha med vattenflaska, dryckeskåsa  och sittunderlag, gärna i en liten ryggsäck.

Kom ihåg att ta med pannlampa eller ficklampa nu då det mörknar på kvällen.
Vi träffas söndagar 16.00 – 17.30 vid scoutstugan Hartassen på Vitberget om inget annat anges.

Vårterminen 2020

26/1               Tälja sin egen smörkniv

2/2                 Bygga snögrottor

9/2                 Paracord

16/2               Elda

22/2             OBS! Lördag Tefatscupen i  Erikslidsbacken kl. 10.00-12.00, familjeaktivitet, medtag eget fika och något att åka på.

23/2               Ingen träff

1/3                 Sportlov

8/3                 Nördkväll Annan Lokal: Campus Skellefteå  Avvikande tid: 13:00-14:30

Laboratorgränd 7 Andra våningen ingång på hörnet Trickfabriken

Det är okej att barnen har med sig mobil, surfplatta, dator eller liknande. Möjlighet att ansluta sig mot Wifi finns.

15/3               Räddningstjänsten Samlingsplats: Nöppelbergsvägen 2  Solbacken 16:00

21-22/3          Preliminär HAJK mer info kommer

29/3               Bad 15:00 Eddahallens ingång

5/4                 Eld, såg, yxa & kniv

12/4               Påsklov ingen träff

19/4               Utomhusmatlagning

23/4               OBS! Torsdag St Georgfirande med kåren vid scoutstugan kl. 18.30, familjeaktivitet, alla tar med eget fika, vi håller med dricka, sånger, St Georgs legenden och fredsbudskapet.

26/4               Ingen träff

3/5                 Arbeta som världsförbättrare

10/5               Inför Silvertävlingarna

17/5               Silvertävlingarna i Holmsund, Inställt pga. Coronapandemin

31/5               Kanot/Paddla  Båt

6–7/6             Kårhajk och avslutning vid Bjuröklubb, 5/6 kl. 20.00 start för de äldsta scouterna, övriga 6/7 kl. 13.00 – 7/6 kl. 11.00, mer info kommer.

Eventuellt läger i sommar återkommer vi med mer info kring senare

Ledare på avdelningen Upptäckare